x

FAIRYT JA TOLUT

Tänään paistoi hetken aurinko ja mä vähän järkytyin. Mä järkytyin siitä, että ilmassa ja pinnoilla leijui pölyä, ovissa oli rasvaisia sormenjälkiä, ikkunassa Bössin kuonoterveiset ja matolla karvoja. Mun on pakko siivota. En mä halua, että mun nurkat näyttää sikolätiltä. Koulussa terveystiedon ja kotitalouden tunneilla kerrottiin, että kodin puhdistamiseen ei tarvita kummoisia kemikaaleja ja aineita. Yleensä tavallinen yleispesuaine riittää, ja myös astianpesuainetta voi käyttää. Tän mä tiesin jo ennen muuttoa, joten olin ostanut pullot Tolua ja Fairya kaappiin. Tolu on kai noista edullisemmista pesuaineista ihan ekologinenkin vaihtoehto.

No niin. Matot rullalle ja rullat ulos telineelle. Mattopiiska laulamaan ja harja heilumaan. Jo tulee raikasta ja puhdasta. Kun matot tuulettuvat parvekkeella, mä laulatan imuria. Kauheaa, miten sängyn alle on kertynyt Bössin seuraks villakoiria. Seuraavaksi reenaan habaa, kun lastaan kieputettu mikrokuituliina nuolee lattiaa. Ai että mä tykkään pesuaineen raikkaasta tuoksusta. Kun matot on taas lattiassa, annan kyydin vielä pölyille ja pienille jäljille ikkunassa.

Keittiön alkavan kaaoksen otan haltuuni Fairyn avulla. Altaaseen likoamaan jääneet tiskit päätyivät valumaan kuivauskaappiin. Kaappien ovista lähtevät sormenjäljet. Pyyhin myös pari hyllyä jääkaapista, ettei sinnekään pääse pesiytymään pöpökanta.

Viimeisenä hyökkään veskin kimppuun. Mulle on opetettu, että pesurätti kannattaa taitella, jotta puhtaita pintoja kalusteiden ym. siivoamiseen on mahdollisimman paljon. Näin mä teen. Kiillotan oikein hanatkin.

Viikonloppuna mä siivoan mun ja Bössin sängyt. Mulla ei oo omaa pesukonetta, mutta Nuorisoasunnoissa asuvat voivat käyttää yhteistä pyykkitupaa. Ihanaa. Liinavaatteet tulevat yhdellä pesukerralla valmiiks, kun olen fiksuna likkana ymmärtänyt, että sängyssä on samansävyiset ja samassa pesuohjelmassa pestävät liinavaatteet.

Joskus mä kuvittelin, että siivoaminen on kauhean ikävää hommaa, mutta eihän se oo. Työ kyllä palkitsee, kun ahkeroinnin tuloksena on puhdas koti. Jees! Taas yks homma otettu haltuun. Mä oon myös päättänyt, että teen viikkosiivouksen säännöllisesti aina samana päivänä. Näin ei pääse syntymään kaaosta.