x

PUHDAS TULEVAISUUS

Luonto tarjoaa meille tosi paljon. Siellä voi seurata elämää aivan lähituntumasta. Miten eloton ja elollinen luonto toimii yhdessä. Luonnossa voi rentoutua. Tuntee, miltä raikas ilma kuulostaa, tuoksuu, maistuu ja tuntuu. Mun mielestä on tärkeää, että luonnonmukainen ympäristö myös säilyy. Me kaikki voidaan kantaa kortemme kekoon tän asian suhteen.

Ympäristön suojelusta ja ilmastonmuutoksesta on tullut iso juttu viime vuosina. Vielä tässä kohtaa me pystytään tekee asioille jotain.

Monet ajattelee täällä Ylöjärvelläkin, että “mitä se nyt auttaa, jos me tääl pikkukaupungis siivotaan pari roskaa, ei se maailmaa ny pelasta”. Pakko kyllä myöntää, että ajattelin itsekin aluks näin. Mutta mitä jos jokainen yksilö ajattelis tolla tavalla? Saataisko me muutosta aikaan? Nykyään haluan kuitenkin vastata tuohon kysymykseen toisella kysymyksellä, että mitä haittaa pienistä ekoteoista on? Yksittäiset ihmiset aiheuttaa melkein 70% kasvihuonepäästöistä. Miettikää, kuinka pienellä vaivalla voi tulla osaksi suurempaa muutosta. Ei me pystytä täällä Suomessa koko ilmastonmuutosta pysäyttään yksin. Jokainen pieni valinta ja teko on silti aina askel kohti parempaa tulevaisuutta. Muutos lähtee yksittäisistä kuluttajista.

Ylöjärven Nuorisoasunnot mahdollistaa ympäristöystävällisen elämäntavan. Täällä on tosi helppo kierrättää. Asukaskansiossa on hyvät ohjeet, mitä jäteastioita Nuorisoasunnoilta löytyy ja mistä löytyy lähimmät jäte- ja kierrätyspisteet. Nuorisoasuntojen sijainti on myös ympäristöystävällinen - palveluiden ääreen ei tarvitse kulkea autolla, sillä ne sijaitsevat kävelymatkan päässä. Asuntojen lähettyvillä on myös bussipysäkit.

Sitten voidaan siirtyä yksityiskohtaisempaan ajatteluun. Syönkö liha- vai kasvisruokaa? Voisinko sammuttaa sähkölaitteet kokonaan, kun en käytä niitä? Tarvitsenko oikeasti autoa liikkumiseen? Ostanko koti- vai ulkomaisia tuotteita? Heitänkö roskani maahan vai roskiin? Nämä pienet teot eivät vaadi turhan paljoo aikaa tai vaivaa normiarjessa. Näillä pienillä teoilla on silti suuri vaikutus.

Hoidetaan siis jokainen oma osuus tässä projektissa. Pidetään huolta meidän ympäristöstä ja puhtaammasta tulevaisuudesta!