x

VAUHDIKAS VIIKONLOPPU YLÖJÄRVELLÄ!

Välillä mulla on tosi tylsiä päiviä. Ei kavereidenkaa kanssa aina jaksa tuijottaa televisioo ja lahnata sohvan pohjalla. Mulle on jääny tosi hyviä muistoja lapsuudesta, kun ollaan perheen kanssa puuhailtu kaikkee kivaa. Me päätettiin, että tänä viikonloppuna me tehää OIKEESTI jotain kavereiden kanssa. Ne on luvannu superhyvää säätä viikonlopulle! Tässä ku ollaan ny hetki porukalla mietitty meidän viikonloppuaktiviteetteja, nii huomasin, että Ylöjärvellä on oikeesti aika paljon tekemistä.

Meidän viikonloppu starttaa siten, että mennään piknikille uimarannalle. Ostetaan viinirypäleitä ja patonkia. Pistetään bikinit päälle ja otetaan aurinkoo. Ja sit tietysti käydään uimassa! Tässä Nuorisoasuntojenki lähellä on pari hyvää rantaa. Hyvinä kesinä on ollu myös mahdollista vuokraa SUP-lautoja. Niiden kanssa seilailu vasta hauskaa onkin!

Mun kaverilta löytyy myös soutuvene. Ylöjärveltä ei oo vaikee löytää järviä - Keijärvi ja Näsijärvi kulkee ihan ydin-Ylöjärven vieressä. Lämpiminä kesäiltoina on nii mukavaa vaa liukua veden pintaa pitkin veneellä ja ihastella maailmaa.

Kun Ylön keskustasta lähtee kohti Mutalaa, pääsee Wake Valleylle. Se on sellanen mesta, jossa voi kokeilla kaapelivesilautailua, käydä rantasaunassa, vuokrata pikkumökkejä tai käydä uimassa muuten vaan. Ylöjärven Vähäjärvi on nii pieni, että vesi lämpenee tosi nopeesti. Siellä on tosi mukava uida!

Sitten palataan vedestä maalle. Meillä on suunnitelmissa tehdä reissu Pikku Ahvenistoon. Siellä on laavu, missä ajateltiin kuunnella hyvää musaa ja paistaa makkaraa. Vois tehdä pienen kävelyreissun siellä maastossa samalla.

Ylöjärvellä on muutenki hirmu hyviä kävelypaikkoja. Mun lemppareita on Teivon ja Haaviston pururadat ja sitte Veittijärven lenkki. Näitä reittejä mä kuljen yleensä Bössin kanssa.

Ahvenistolta vois sitten mennä frisbeegolffaa Julkujärven radalle. Sieltä löytyy pidempiä ja lyhyempiä ratoja!

Sitten lähdetään luonnon helmasta sivistyksen pariin. Elossa on kiva käydä kiertelemässä kauppoja – varsinkin porukalla. Kauppareissun päätteeksi voi käydä vielä syömässä! Yleensä näihin kauppareissujen tekemiseen kuuluu kylällä passittaminen ja hengaaminen. Onneks Ylöjärvi on täynnä hyviä parkkiksia ja pysähdyspaikkoja. Yleensä päivien vaihtuessa yöks meidän porukan nokat kääntyy kohti lähintä ABC:ta.

Mun mielestä ylivoimasesti parasta on pelata futista ja korista isolla porukalla. Melkein kaikkien koulujen pihoista löytyy koripallokorit, eli pelaaminen onnistuu helposti. Aurinko paistaa, hyvä musiikki soi ja ollaan hyvällä porukalla – se on elämää se!

No jos Ylöjärveltä sattuu loppuu tekeminen yhden viikonlopun aikana (mitä kylläkin epäilen), on meillä varasuunnitelmakin. Meidän varasuunnitelmana on lähtee Tampereelle. Tampereella on myös samoja tekemisiä mitä Ylöjärvelläkin mut eri maisemissa luonnollisesti. Ja onhan Tampereella nyt paljon lisääki tekemistä, mutta sen mestan tekemisten luettelu vaatis jo kokonaan uuden postauksen.

Eli tekemistä kyllä löytyy läheltäkin, jos rupeaa oikein miettimään!